¿QUÈ ÉS SOUNDIE?

Soundie Music Video Award és un projecte col·laboratiu entre La Cupula Music i el Festival Internacional de Curtmetratges Mecal de Barcelona. Soundie neix per què avui dia el videoclip és una eina indispensable per a qualsevol artista, dia a dia veiem com aquest sector es professionalitza sense comptar encara amb els seus propis premis. Soundie cobrirà aquesta petita llacuna que segueix existint en l’àmbit del videoclip.

 

El videoclip ha cobrat major influència de consum gràcies a l’aparició dels canals digitals de visionat de vídeos i la vasta penetració dels smartphones. Les estadístiques demostren que el consum més gran es dóna en els aparells mòbils i el contingut que més creix és el visionat de vídeos.

 

D’altra banda, el mercat digital, que és global per naturalesa, presenta una competitivitat cada vegada més feroç per al teixit d’artistes i segells independents de qualsevol localitat i perquè aquest entramat d’artistes locals puguin tenir una possibilitat d’èxit en aquest mercat global es requereix ser capaç de sobresortir per sobre d’altres artistes que competeixen per l’atenció del públic.

 

És del nostre interès estimular a la creativitat i potenciar el sector contribuint amb aquests premis a incentivar no solament la qualitat sinó la quantitat de videoclips que es realitzen al territori nacional i donar la benvinguda no solament a la indústria musical independent establerta sinó als nous creadors.