SOUNDIE 2016

El 12 d’octubre de 2016 es va celebrar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) la primera edició de Soundie, el primer concurs Internacional de Videoclips de Barcelona. A dia d’avui, el videoclip s’ha convertit en una eina indispensable per a qualsevol artista i representa una part molt important de la música. Gràcies a l’aparició dels canals digitals de visionat de vídeos i els smartphones, el vídeo musical va cobrant cada vegada major influència de consum.

Atès que països de referència a nivell cultural (Alemanya, UK i EE.UU) ja disposaven de concursos dedicats al videoclip, des de la Cupula Music, vam creure important crear un esdeveniment a Barcelona amb projecció internacional on poder professionalitzar aquest sector. Juntament amb MECAL, el Festival de Curtmetratges de Barcelona, inaugurem aquesta reeixida primera edició, que va obtenir una gran participació i assistència i que va rebre un gran suport per part d’entitats afins al sector creatiu: Fundació SGAE, UFI (Union fonografica Independent), ARC (Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya), APECAT (Associacio de productors Catalans) i col·laboradors externs (artistes de renom, professionals i empreses del sector i SAE Institute, entre molts d’altres).

La primera edició de Soundie va comptar amb un jurat professional format per María Ibáñez (UFI), Gerardo Cartró (Playmoss), Javier Vizcaino (CEO Teloalkilo), Bruno Galindo (Crític Musical), Judith Colell (Acadèmia de les arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya), Ezequiel Polbach (SAE Institute) i Dolo Beltrán (Artista) que van repartir 11 premis valorats en 8.500€.

Es van presentar més de 500 videoclips: 170 videoclips Internacionals, 45 videoclips catalans i 265 videoclips nacionals. Amb una assistència de més de 200 persones, el jurat de Soundie Music Video Awards va repartir tots els premis als guanyadors de la primera edició.

El 12 d’octubre Soundie Music Video Awards va arrencar amb un panell professional que tractava ‘El videoclip com a element estratégic de màrqueting per a un artista’. Un panell format per professionals del sector com Miqui Puig (Artista), Ramon Pascual (Vevo Espanya), Martin Verástegui Petrik & Erques Torres (Snoop Barcelona) i Alba Barneda (Canada). Seguidament es va passar a la gala de lliurament de premis que es va combinar al costat de les actuacions musicals de: Mi capitán, Joan Colomo i  amb l’actuació de Delafé.

Una jornada presentada per Bruno Sokolowicz i patrocinada per Moritz, amb la col·laboració de Teloalkilo, Videolab, Sae Institute i Rotor.

SOUNDIE 2016 EN XIFRES

500

VIDEOCILPS PRESENTATS

170

VIDEOCILPS INTERNACIONALS

8.500

€ EN PREMIS

200

ASSISTENTS

Copyright 2018 Soundie. All rights reserved