SOUNDIE 2016

El 12 d’octubre de 2016 es va celebrar al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) la primera edició de Soundie, el primer concurs Internacional de Videoclips de Barcelona. A dia d’avui, el videoclip s’ha convertit en una eina indispensable per a qualsevol artista i representa una part molt important de la música. Gràcies a l’aparició dels canals digitals de visionat de vídeos i els smartphones, el vídeo musical va cobrant cada vegada major influència de consum.

Atès que països de referència a nivell cultural (Alemanya, UK i EE.UU) ja disposaven de concursos dedicats al videoclip, des de la Cupula Music, vam creure important crear un esdeveniment a Barcelona amb projecció internacional on poder professionalitzar aquest sector. Juntament amb MECAL, el Festival de Curtmetratges de Barcelona, inaugurem aquesta reeixida primera edició, que va obtenir una gran participació i assistència i que va rebre un gran suport per part d’entitats afins al sector creatiu: Fundació SGAE, UFI (Union fonografica Independent), ARC (Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya), APECAT (Associacio de productors Catalans) i col·laboradors externs (artistes de renom, professionals i empreses del sector i SAE Institute, entre molts d’altres).

La primera edició de Soundie va comptar amb un jurat professional format per María Ibáñez (UFI), Gerardo Cartró (Playmoss), Javier Vizcaino (CEO Teloalkilo), Bruno Galindo (Crític Musical), Judith Colell (Acadèmia de les arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya), Ezequiel Polbach (SAE Institute) i Dolo Beltrán (Artista) que van repartir 11 premis valorats en 8.500€.

Es van presentar més de 800 videoclips: 130 videoclips Internacionals, 180 videoclips catalans i 550 videoclips nacionals. Amb una assistència de més de 200 persones, el jurat de Soundie Music Video Awards va repartir tots els premis als guanyadors de la primera edició.

El 12 d’octubre Soundie Music Video Awards va arrencar amb un panell professional que tractava ‘El videoclip com a element estratégic de màrqueting per a un artista’. Un panell format per professionals del sector com Miqui Puig (Artista), Ramon Pascual (Vevo Espanya), Martin Verástegui Petrik & Erques Torres (Snoop Barcelona) i Alba Barneda (Canada). Seguidament es va passar a la gala de lliurament de premis que es va combinar al costat de les actuacions musicals de: Mi capitán, Joan Colomo i  amb l’actuació de Delafé.

Una jornada presentada per Bruno Sokolowicz i patrocinada per Moritz, amb la col·laboració de Teloalkilo, Videolab, Sae Institute i Rotor.

SOUNDIE 2016 EN XIFRES

700

VIDEOCLIPS PRESENTATS

100

VIDEOCLIPS INTERNACIONALS

10000

€ REPARTITS EN 10 PREMIS

700

ENTRADES DESCARREGADES

7 MIEMBROS DEL JURADO

MARÍA IBÁÑEZ - UFI
GERARDO CARTÓN - PLAYMOSS
JAVIER VIZCAÍNO - CEO TELOALKILO
BRUNO GALINDO - CRÍTICO MUSICAL
JUDITH COLELL - ACADEMIA DE LAS ARTES Y LAS CIENCIAS CINEMATOGRÁFICAS DE ESPAÑA
EZEQUIEL POLBACH - SAE INSITUTE
DOLO BELTRÁN - ARTISTA

4 PONENTES

MARTIN VERÁSTEGUI & PETRIK & ERQUES TORRES - SNOOP BARCELONA
MIQUI PUIG - ARTISTA/PERIODISTA MUSICAL
ALBA BARNEDA - CANADA
RAMON PASCUAL MENA - HEAD OF SPAIN EN VEVO

3 ACTUACIONES MUSICALES

MI CAPITÁN
JOAN COLOMO
DELAFÉ

DESGLOSE DE VÍDEOS MUSICALES PRESENTADOS EN EL CONCURSO

MÁS DE 700 VIDEOCLIPS
100 VIDEOCLIPS INTERNACIONALES
130 VIDEOCLIPS CATALANES
480 VIDEOCLIPS NACIONALES
Copyright 2018 Soundie. All rights reserved