VIDEOCLIP MOLT MÉS QUE PROMOCIÓ

VIDEOCLIP MOLT MÉS QUE PROMOCIÓ

Tradicionalment el videoclip s’ha anat definint com un producte promocional de la indústria discogràfica, que pren influències directes del llenguatge cinematogràfic, publicitari i fins i tot de les avantguardes artístiques però que anava vinculat a estimular el consum de la música que promocionava.

No obstant això, avui dia, suposa molt més que la traducció en imatge d’una cançó sinó que s’ha convertit en un “suport” en el sentit que una manera més de consumir la música, gràcies o a causa de plataformes de continguts com Youtube i Vevo, principalment.

La imatge resulta imprescindible per a aquest tipus de servei sent per tant el videoclip el producte musical que aquests serveis distribueixen i proposen per accedir a la música.

Amb això i per això, el Videoclip ja no pot definir-se com una sèrie d’imatges i realitzacions audiovisuals destinades a fomentar el consum musical sinó que són en si mateixes produccions audiovisuals desenvolupades pel mercat i la indústria de la música, que genera beneficis específics, i que les seves dinàmiques de mercat han de ser observades també de forma específica.

Aquesta és la intenció amb la qual plantegem el debat, “VIDEOCLIP MOLT MÉS QUE PROMOCIÓ”, per reflexionar sobre un nou acostament al videoclip musical on debatrem sobre la seva condició de producció musical, que drets requereix, que beneficis genera, com es distribueix, com accedeix al públic i en quines condicions.

José Manuel González
plus

José Manuel González

Metanetwork

José Luis Zagazeta
plus

José Luis Zagazeta

La Cupula Music

Josep Prat Sorolla
plus

Josep Prat Sorolla

Director de Videoclips

Eva Faustino
plus

Eva Faustino

APECAT

Joan Dausà
plus

Joan Dausà

Artista

Copyright 2018 Soundie. All rights reserved